Een bijzondere brouwerij als slotaccoord

ca. 16 kmHet vertrekpunt

Het vertrekpunt
 • De kerk van Hockai.
 • Parkeren kun je in de buurt van de kerk.
  Overnacht je in de Randonneur dan laat je je auto natuurlijk daar op de parkeerplaats staan.
 • Dichtst bijgelegen snelweg: E42 - Afslag 10 Francorchamps.
Het parcours

Over het algemeen eerst hele rustige asfaltwegen. Daarna smalle (soms modderige) onverharde paadjes, halfverharde paden en grazige brandgangen. Je hoeft maar op een plaats echt stevig te stijgen.

De zwaarte

Deze wandeling is gezien de afstand door iedereen die goed ter been is te lopen.
Enige wandel-, struin- en kaartleeservaring is echter wel vereist! (3 op de kaart)
De wandeling is geschikt voor honden.

Le Randonneur, de B&B in de buurt waar ik graag kom.

Le Randonneur
De B&B in de buurt waar ik graag kom.

Het dorpje Ster.

Het dorpje Ster.

Karakteristieke Ardense boerderij onderweg.

Karakteristieke Ardense boerderij onderweg.

Brasserie de Bellevaux.

Brasserie de Bellevaux.

Neem een charcuterie-plankje. Eet smakelijk.

Neem een charcuterie-plankje. Eet smakelijk.

Routebeschrijving
  Le Randonneur, De B&B in de buurt waar ik graag kom

  Le Randonneur
  De B&B in de buurt waar ik graag kom.


 1. Met je rug naar kerkdeur ga je L.A.
 2. Bij een Y-splitsing aangekomen neem je de rechter tak. Je blijft deze weg volgen, zijwegen en -paden negerend. Na zo'n 900 meter ga je onder de snelweg A27 door.
  Het dorpje Ster.

  Het dorpje Ster.


  Je blijft R.D. de weg vervolgen. Aan het eind kom je bij een T-splitsing. Hier sla je L.A..(richting Auberge Francopole)
 3. Meteen na het bruggetje sla je schuin naar rechts (met het bord: doodlopende weg) een dalend weggetje in.
 4. Bij een kruising met een bankje wandel je R.D. en daarna negeer je paden links tot je op een Y-splitsing komt met een bordje 'verboden voor wandelaars'. Hier houd je links aan en ga je stijgen.(2)
 5. Bij een volgende Y-splitsing hou je weer links aan (rechts is privé-gebied). Na ca. 25 meter sla je op een kruising (met links voor je een gekapt gebied) R.A..
 6. Op een kruising wandel je R.D. Op de volgende T-splitsing sla je L.A..
 7. en bij een 2 kruisingen van boswegen loop je 2x R.D.. Na een bocht naar rechts op een Y-splitsing sla je scherp L.A....
 8. ...en op de volgende Y-splitsing sla je R.A..
 9. Wat verderop kruis je een smal beekje.(3)
  • Let op!! Je gaat nu een kleine 200 meter struinen en probeert je voeten daarbij droog te houden:
  • Net voor het beekje sla je R.A. en blijf je zo veel mogelijk het beekje volgen tot je op een bredere beek stuit, de l'Eau Rouge.
  • Zoek hier zo dicht mogelijk in de buurt een plek om hem over te steken.
  • Mocht je niet zo gauw een oversteek vinden, ga dan stroomafwaarts om daar te zoeken. Aan de overkant loopt namelijk een pad dat je makkelijker weer naar punt 10 brengt.
 10. Aan de overkant sla je L.A. en volg je een smal paadje langs de beek tot je na ca. 200 meter een omgevallen boom ziet met een grote wortelkluit.
 11. Nu moet je even goed zoeken: rechts gaat een grazig pad naar boven. Het is in het begin wat moeilijk te zien door omgevallen bomen. Dat pad moet je in.
 12. Bovenaan kom je op een T-splitsing. Hier sla je R.A..(4) Je negeert zijpaden en blijft verder stijgen tot aan een brede halfverharde weg. Hier sla je R.A....
 13. ...en ca. 50 meter verder sla je L.A..
 14. Bij een kruising van paden loop je R.D., bij een Y-splitsing hou je rechts aan.
 15. Je komt bij de drukke N62 die je recht oversteekt. Je loopt Meiz (Mé) in. Op een X-kuising met een rode brievenbus wandel je R.D..
 16. Op de T-splitsing aan het eind van de weg sla je R.A..
 17. Op de kruising (bij huisnr. 21) sla je L.A. de Voie Croisée in (5). Op dit kruispunt staat ook een oude stenen grenspaal.
  Karakteristieke Ardense boerderij onderweg.

  Karakteristieke Ardense boerderij onderweg.


 18. Bij een drukke voorrangsweg (de N68) sla je L.A. en net voor de bushalte steek je de weg over. Je loopt R.D. onder een spoorwegviaduct door. Je wandelt verder R.D. (een hol weggetje) en gaat weer wat verder stijgen.
 19. Boven sla je na een hek R.A. en blijf je een stukje langs de weg lopen.
 20. Waar de weg een bocht naar rechts maakt steek je over en wandel je R.D. richting Wavreumont. Je passeert het klooster St. Remacle de Wavreumont.
 21. Na het klooster sla je de eerste weg scherp L.A. in (6). Je gaat de snelweg over en wandelt verder tot waar de weg een haakse bocht naar rechts maakt. Hier loop je R.D. het bos in. Op een Y-splitsing hou je rechts aan en wandel je met de bocht mee. Na ca. 200 meter negeer je een pad naar rechts.
 22. Op een T-splitsing aangekomen sla je R.A. en daal je verder. Op een kruising van paden wandel je vervolgens R.D. Je komt nu bij het riviertje de Warche. Op een gegeven moment kun je niet meer verder langs de Warche.
 23. Hier sla je naar rechts een stevig stijgend paadje in dat je zo goed mogelijk blijft volgen tot voor een houten huisje in het bos.
 24. Voor dit huisje sla je L.A. en loop je door tot een asfaltweggetje.
 25. Hier sla je weer L.A..
 26. Op een kruising met een grote stenen drinkbak (7) blijf je R.D. wandelen tot je bij de snelweg komt. Je loopt met de bocht mee naar links en wat verderop ga je de snelweg onderdoor.
 27. Je slaat de eerste weg scherp L.A. in en gaat nogmaals de snelweg onderdoor.
  Brasserie de Bellevaux.

  Brasserie de Bellevaux.


 28. Je steekt via een brug de Warche weer over en wandelt R.D. naar Bellevaux. Na een roodstenen huis sla je L.A. en zie je brasserie de Bellevaux 1 al liggen, waar een lekker biertje op je staat te wachten!
 29. Neem een charcuterie-plankje. Eet smakelijk.

  Neem een charcuterie-plankje. Eet smakelijk.


Bron: JAO

(1) Brasserie de Bellevaux

Brasserie de Bellevaux is een Belgische familiale hui...sbrouwerij, opgestart in 2006, en gelegen in het Luikse dorp Bellevaux, onderdeel van Bellevaux-Ligneuville, een deelgemeente van Malmedy in de Oostkantons. De brouwerij serveert sinds 2007 bier en streekgerechten op afspraak in de verbruiksruimte, een kraaknette en volledig verbouwde boerderij met terras en kinderspeeltuin. Brouwers zijn de Nederlanders Carla en Wil Schuwer-Berghuis en zoon Tom.
Momenteel worden er zes ongefilterde, ongepasteuriseerde ambachtelijke bieren van 33 cl van hoge gisting geproduceerd en op de markt gebracht. De brouwerij haalt het water dat nodig is om haar bieren te maken uit een zuivere Ardense waterbron. Sinds de coronajaren is Tom, die de brouwerij overgenomen heeft, een smaakvol alternatief voor de reguliere frisdranken begonnen. Met haar Ice Tea, Ginger Ale, Mojito, Cassis, Tonic en Cuba Libre heeft Brasserie de Bellevaux een scala van lokale frisdranken die veel minder toegevoegde suikers bevatten.


Alles in een folder

Routebeschrijving

GPX beschikbaar

Kaart beschikbaar