Via fraaie stukken veen naar het 'stuwmeertje' Im Sack (ca. 16 km )

Het vertrekpunt
B & B La Petite Roer, Rue du Coin du Bois 4, Sourbrodt. Parkeren op de Rue de Bosfange ca. 75 meter van de startplek.
Van eind november tot half maart is het verboden in de buurt van het startpunt op straat te parkeren i.v.m. sneeuwschuiven. Er is wel voldoende P-plaats op zo'n 700 meter afstand bij de kerk van Sourbrodt.

Dichtst bijgelegen snelweg: A27 - Afslag 10 Francorchamps

Het parcours
Het eerste deel van de wandeling loop je (deels over een vlonderpad) door een mooie stukje veengebied. Daarna kom je in erg stil bosgebied en wandel je over halfverharde paden en grazige brandgangen. Het verste punt is een klein, maar mooi liggend 'stuwmeertje'. Hierna wandel je via een rustige asfaltweg die door fraaie bossen loopt weer terug naar Sourbrodt

De paden langs en door het veengebiedje en de brandgangen kunnen (zeker na een periode van regen) erg modderig en glibberig zijn.

De wandeling is geschikt voor honden.

De zwaarte
Deze wandeling is gezien de afstand voor de wat meer ervaren wandelaar
Kaart van de wandelomgeving

Routebeschrijving:

1.   Met je rug naar het B&B sla je R.A. een halfverhard pad in. Verderop wandel je met de bocht mee naar rechts en weer naar links. Wat later wordt het meer een graspad.

2.   Op een Y-splitsing ?[01] na een berkenboompje en een hek (rechts) sla je L.A. Bij de volgende twee splitsingen wandel je R.D. Op een flinke kruising sla je R.A. en loopt je richting van een ‘vliegersmonument’.

3.   Je blijft dit pad langs het veen nu helemaal volgen tot aan een asfaltweg. Hier sla je R.A. Iets verderop kun je even naar rechts een uitstapje maken naar de plaats waar in WOII een Russisch krijgsgevangenenkamp heeft gestaan.

4.   Op een Y-splitsing van asfaltwegen houd je rechts aan. Let op! Op een kruising (met rechts op een boom het nummer FcW156) [02] sla je R.A. Bij een T-splitsing sla je L.A.

5.   Bij een asfaltweg sla je weer R.A. Je wandelt door tot een grote splitsing (met fietsbord 86) ?[03]. Je blijft hier R.D. de asfaltweg verder volgen. Op een volgende driesprong (fietsknooppunt 86) wandel je nog steeds R.D.

6.   Tegenover fietsbord 71 sla je L.A. en verlaat je de asfaltweg. Je volgt het dalende pad naar Im Sack. Bijna beneden aangekomen krijg je aan je linkerhand een prachtig uitzicht op het stuwmeertje. Een prefecte plek om te pauzeren.

7.   Op een T-splitsing (met fietsbord) na het stuwmeertje gepasseerd te zijn sla je L.A. [04]  Op een driesprong (met paal 204) houd je links aan. Op een T-splitsing wandel je L.A.

8.   Op een volgende T-splitsing wandel je R.A. de asfaltweg op. Na ca. 600 meter sla je L.A. een breed halfverhard pad in. Op de volgende splitsing wandel je R.D.

9.   Op een kruising (bij paal 146) wandel je R.D. en daal je verder af. Beneden, waar de weg een bocht naar links maakt, sla je R.A. het bos in [05].  Bij een grote naaldboom (bij een slagboom) sla je L.A.

10. Op een schuine T-splitsing aan de rand van het veen scherp L.A. [06] Een eind verderop maakt het pad een haakse bocht naar rechts en steek je via een vlonderpad het veengebied over.

11. Bij een T-splitsing na de bosrand sla je L.A. [07] Na ca. 20 meter sla je na een bankje naar rechts een klein paadje langs een hek in dat na 10 meter een haakse bocht naar rechts maakt.

12. Bij een Y-spltsing houd je links aan en blijf je langs het hek wandelen. Je blijft dit pad alsmaar R.D. volgen tot je weer bij B&B La Petite Roer bent aangekomen.

 

Im Sack Veenriviertje de Rur

Routebeschrijving uitprinten

GPS-track

Kaartje

.

.