Rondje Maffe in de Condroz - ca. 13,5 km

Het vertrekpunt
Ferm de Leuze, Rue de Leuze 6, 5377 Somme - Leuze
 
Co÷rdinaten Somme - Leuze: 50░ 20' 12" N, 5░ 22' 1" E

Dichtst bijgelegen snelweg: A3 - Afslag 29 Waremmen

Het parcours
Tijdens de eerste helft van de tocht krijg je veelal smalle, soms modderige (bos)paadjes te bewandelen. Het tweede gedeelte voert voornamelijk over verharde wegen, die over het algemeen erg rustig zijn.

De wandeling is geschikt voor honden.
De zwaarte
De wandeling is voor iedereen die goed ter been is zonder problemen te lopen
Kaart van de wandelomgeving

Routebeschrijving:

De route vanaf Somal is goed gemarkeerd met een liggend geel wybertje en met het kaartje erbij moet hij probleemloos gewandeld kunnen worden.

Vanuit Ferme de Leuze sla je het pad t.o. de hoofdpoort in, dat gemarkeerd is met een geel rechthoekje. Eerst daal je wat af, maar later ga je stijgen. Als je boven bij een T-splitsing met een grote varkensschuur bent aangekomen sla je r.a. Je blijft dit pad volgen tot je (na op het eind wat afgedaald te zijn) op een T-splitsing met een asfaltweg uit komt. Deze sla je naar rechts in en volg je tot een fraaie kasteelhoeve aan je linkerhand. Je bent nu in Somal. Vlak achter de kasteelhoeve (rechts van de grote toegangspoort) begin je aan de met een geel wybertje gemarkeerde rondwandeling.

Enkele herkenningspunten op het kaartje:

1. Het startpunt: ferme de Leuze
2. De grote moderne varkensschuur
3. De kasteelhoeve van Somal
4. Hier moet je door omgevallen bomen iets rechts van het pad afwijken en het alternatieve gevormde paadje volgen. Na zo'n kleine 150 meter sla je het weer gemarkeerde en nu stijgende pad naar rechts in. Boven op een T-spltsing aangekomen sla je l.a.
5. Na Failon volg je een stuk een betonnen fietspad
6. Halverwege de rustige asfaltweg tussen Maffe en Somal vind je op een kruispunt een bankje, waar je even kunt genieten van een mooi uitzicht.

 

Ferme de Leuze - het vertrekpunt Kasteelhoeve van Somal

Routebeschrijving uitprinten

GPS-track

Kaartje

.

.