Langs de Ninglinspo en de waterval van de Chaudiere - ca. 10 km

Het vertrekpunt
De parkeerplaats naast taverne 'Le Ninlingspo'  (voormalig 'Chez Patrick') langs de N633, ca. 1 kilometer van Nonceveux.

Dichtst bijgelegen snelweg: A26 - Afslag 46 Remouchamps

Het parcours
Deze wandeling is een van de klassiekers en dus zul je hier (zeker in het weekend) de nodige medewandelaars tegen komen. Langs een groot deel van de route zijn dan ook goed begaanbare paden, maar wie wat meer avontuurlijk is ingesteld kan ook een wat moeilijker (maar wel mooier) pad dicht langs het riviertje nemen. Vooral na tijden van langdurige regen kan het riviertje tot een woeste stroom aanzwellen en is dan niet overal zonder gevaar te doorwaden

De wandeling is niet echt geschikt voor honden.
De zwaarte
Deze wandeling is zeker als je 'het toeristische pad' volgt ook voor de beginnende wandelaar redelijk tot goed te lopen. Het kan handig zijn om laarzen mee te nemen of een handdoek om eventuele natte voeten af te drogen.
Kaart van de wandelomgeving

Routebeschrijving:

Vanaf café-restaurant 'Chez Patrick' loop je naar de N633. Deze volg je naar rechts. Meteen na dit gebouw sla je r.a. een klein weggetje in en na ca. 30 meter ga je weer naar rechts. Nadat je het beekje bent overgestoken in het rechtsliggende dal blijf je dit beekje stroomopwaarts volgen. Ca. 30 meter voor je bij een duiker komt waar het beekje doorheen stroomt sla je scherp r.a. Na 1 kilometer steek je het beekje weer over. Op een driesprong, 60 meter na deze oversteek, ga je opnieuw scherp naar rechts. Je volgt nu dit brede pad wat even verder bij de Ninglinspo uitkomt.
Je steekt niet het bruggetje over, maar  volgt nu het riviertje en het dal stroomopwaarts. Je blijft zo dicht mogelijk langs het schilderachtige riviertje lopen en je kunt zelf bepalen wanneer je het riviertje aan de andere kant weer stroomafwaarts omlaag volgt. Het is zeker de moeite waard zo'n 3,5 kilometer langs het riviertje te lopen.
Als je op de terugweg weer bij het bruggetje aankomt waar je voor het eerst bij de Ninglinspo aankwam, volg je het beekje verder zo dicht mogelijk om de waterval niet te missen. Verder doorlopend kom je vanzelf weer bij het beginpunt uit!

Het dal van de Ninlingspo Langs de Ninlingspo

Routebeschrijving uitprinten

.