Door de vallei van de gelukszoekers - ca. 8 km

Het vertrekpunt
De kerk van Ligneuville, langs de N62 van Malmedy naar Sankt Vith. tegenover de kerk is wat parkeergelegenheid.

Dichtst bijgelegen snelweg: A27 - Afslag 11 Malmedy

Het parcours
In de buurt van Ligneuville rustige asfaltwegen en in de vallei van de Amblève ruime, comfortabele halfverharde paden. Ook na een regenperiode zijn er nauwelijks modderige stukken.

De wandeling is geschikt voor honden.
De zwaarte
De wandeling is gezien de afstand en de aard van de wegen een hele gemakkelijke wandeling.
Kaart van de wandelomgeving

Routebeschrijving:

Als je met je gezicht naar de kerk van Ligneuville staat, volg je even links de hoofdweg (Grand Rue) omhoog richting Malmedy. Je slaat de tweede weg rechts in. Dat is even voorbij het kerkhof dat je passeert. Op dit kerkhof wijst een bordje naar het graf van 'Monsieur Hawarden', een zonderlinge Parijse dame, die zich in Ligneuville terugtrok na een moordzaak en zich de rest van haar leven uitgaf voor een man.
Je volgt de ingeslagen asfaltwegweg, die na een paar honderd meter overgaat in een onverhard pad. Je passeert (links) een voormalige steengroeve. Wat verderop kruist het beekje de Tierro je pad, maar gelukkig kun je dit oversteken via een plankenbruggetje. Je passeert een slagboom. Rechts in het dal ligt een fraai moerassig gebied.
Je blijft nu als maar het verharde pad volgen dat gemarkeerd is met een groen ruitje op een witte achtergrond. Je loopt net zo lang door (ca. 2 km) tot je aan je rechterhand de Amblève kunt oversteken. Een plankenpaadje voert je naar het bruggetje over de Amblève. Eenmaal het riviertje overgestoken sla je rechtsaf en volg je de Amblève aan de andere kant. Je loopt door bos en krijgt hier en daar doorkijkjes op de Amblève, die zich langzamerhand van je verwijdert.
Uiteindelijk kom je uit op een asfaltweg (de Route de Montenau) die je naar rechts volgt. Ook deze blijf je een poosje rechtdoor volgen tot je bij de derde straat r.a. slaat (de Rue Egan). Aan het eind van deze straat ben je weer bij de Grand Rue. Je slaat weer r.a en steekt opnieuw de Amblève over. Na een tiental meters ben je weer bij je vertrekpunt aangekomen.

De Amblève Omgeving Ligneuville

Routebeschrijving uitprinten

.