Via wijdse uitzichten naar Beffe en snuffelen aan de Ourthe - ca. 17 km

Het vertrekpunt
Hotel La Petite Ours, Rue de Dochamps 1, Amonines. Parkeren kun je in de buurt van, of als gast achter het hotel.

Dichtst bijgelegen snelweg: E25 - Afslag 49 Manhay

Het parcours
Het grootste deel van de wandeling loop je voornamelijk over geasfalteerde of halfverharde wegen. In het tweede stuk loop je via weilanden en akkers een stuk langs de Ourthe

De wandeling is geschikt voor honden, mits op sommige stukken aangelijnd.
De zwaarte
Deze wandeling is gezien de afstand, en het behoorlijk dalen en stijgen, voor de wat meer geoefende wandelaar. Er zitten een 'avontuurlijk' stukje in langs de Ourthe.
Kaart van de wandelomgeving

Routebeschrijving:

Dit is een GPS-wandeling waarvan de track onderaan de pagina te downloaden is. Er is (nog) geen beschreven routebeschrijving voor handen, maar wel een kaartje waar de route op ingetekend is.

Twee opmerkingen bij het te downloaden kaartje:

(1) Op dit punt moet je op het eind van het paadje na de zomerhuisjes rechtdoor door twee weilanden lopen (zoveel mogelijk de paar struiken aanhoudend) tot je weer na een paar honderd meter op een verharde weg uitkomt.

(2) Na het bruggetje houdt het pad al vrij snel op en loop je zo dicht mogelijk langs de Ourthe verder. Je moet ca. 20 meter privé tuin doorkruisen en verder loop je langs de rand van weilanden en akkers tot aan een smalle brug waar je de Ourthe kunt oversteken.

Het kerkje van Amonines De omgeving ten zuiden van Amonines
Een tank uit W.O 2 in Beffe Lnags de Ourthe in de buurt van Beffe
uitzicht vanaf de Ourthe helling Het kapelletje in magoster

GPS-track

Kaartje

.